Săptămâna 6 –Oraşul vernisaj

Mi-a fost dat să fiu martor unei ilustrări inedite a orașului în care viețuim. Trebuie să recunosc că este un eveniment destul de rar să merg la un vernisaj de pictură, mai ales ca m-am îndepărtat de viața artistică cu ani lumină. Eu, biet inginer în tehnologia informației simt sufletul tânăr de artist.
Întâmplarea e simplă și nu știu cum se face că dau apartamentul spre închiriere unei prietene care se intersectează cu Loredana, curator, absolventă de Arhitectură și maestru emerit în arta organizării acestor evenimente. Așa am ajuns să facem dintr-o sâmbătă oarecare cea de 21 mai 2016, o sâmbătă mondenă.
Sună pompos cuvântul acesta, mă distrează să îl folosesc. În realitate vernisajul a fost aproape de sufletul meu din alt motiv – casele de patrinoniu scriu povești. De când mă știu făceam calcule despre ce mi-ar trebui să pot contribui și eu la protejarea patrimoniului, la informarea oamenilor și conștientizarea lor cu privire la însemnătatea bogățiilor arhitecturale lăsate de trecut. Bucuria îmi este, totuși, că există niște oameni curajoși care fac lucrul acesta și o fac bine.
Ideea e simplă și minunată și a fost pusă în scenă cu ocazia Romanian Design Week la The Ark – o dovadă vie că se pot și salva cladiri de patrimoniu. The Ark este fosta Bursă a Mărfurilor din București, scăpată prin minune de la demolările din fostul Cartier Uranus pe vremea lui Ceașcă. Sub numele de Bucureștiul de azi, viziunea artiștilor de mâine, expoziția adună la un loc: 35 de clădiri de patrimoniu în viziunea artistică a pictorului Laurențiu Dimișcă și a unor tineri debutanți și talentați.
Bezea gazea până data viitoare!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.