Săptămâna 14 – La la film

Pe vreme de iarnă, văd ieșirea la cinema ca pe un bun prilej de înveselire și colorat sfârșitul de săptămână sau, de ce nu, oricare zi a săptămânii. Ce se mai zărește pe marele ecran? Îmi pare că reînvie musicalurile.

Lalafilm

Sursa imaginilor: www.imdb.com

Nu știu dacă este doar impresia mea, dar nici nu a început bine 2017 și apar două filme melodioase și cu mesaje de te ung la inimioară.

Probabil că ați și ghicit din titlu că nu sunt eu bâlbâită ci, unul dintre aceste filme este La La Land, care a impresionat la Golden Globes. Ryan Gosling și Emma Stone într-un nou film împreună, în care fiecare se arată care mai de care mai talentat. Ryan mare amator de jazz cântă la pian, iar Emma întruchipează o actriță debutantă în goana după un rol. Se pare că fiecare a avut provocare pentru acest film. Ryan a trebuit să învețe să cânte la pian, iar Emma să danseze. Dar sa fim serioși, mai ales serioase, Ryan Gosling cântânt la pian îți provoacă fluturași.

Filmul e o poveste mai ca oricare alta, ei se întâlnesc, se tachinează, își cântă și dansează și rezultatul e că aleargă după un vis și, specific optimismului Hollywoodian, acest vis se și împlinește. E interesant că deși se încheie cu un oarecare happy end referitor cariere, oameni realizați, totuși scena finală te face să scapi o lacrimă peste popcornul pe care l-ai strâns până atunci în brațe.

Ladies, just listen:
https://youtu.be/DAVNj-46uW8

Celălalt film despre care vă spuneam este “Sing” tradus, cred, “Haideți să cântăm”. O povestioară animată și ușurică de asemenea despre faptul că e de ajuns să crezi în tine ca să ajungi să îți realizezi visul, de data aceasta de a cânta.

O distribuție de invidiat: Matthew Macconaughey și Reese Witherspoon alături de câteva nume mari din muzică interpretează câteva personaje din lumea animalelor, dornice să se afirme pe scenă. Un director de teatru urs koala, purcelușa mamă-eroină, hoțul cu suflet mare și voce pe masură, elefănțica timidă și un șoarece talentat atât la muzică cât și la poker.

Pe cuvânt de cercetaș, merită vazute! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.